Hoe maak je de lekkerste döner

Bijgewerkt op: 19 jan.


 

Hier lees je hoe je de lekkerste döner maakt.

Wat heb je nodig? de döner vulling

280 gram gehakt naar keuze

280 gram kippendijen

80 milliliter water

5 eetlepels griesmeel

1,5 ui geraspt


 

De döner kruiden rub


1 eetlepel paprikapoeder

1 theelepel komijnpoeder

1 theelepel knoflookpoeder

1 theelepel uienpoeder

1/2 theelepel cayennepeper

1/2 theelepel gemalen koriander

1/2 theelepel zwarte peper

1/2 theelepel zout

1,5 theelepel Italiaanse kruiden (of een mix van tijm en oregano)

1/2 theelepel krukumma


je hebt ongeveer 2,5 eetlepel nodig voor 600 gram vulling.


de bereiding.

rasp de uien en pers het vocht eruit en zet dit appart in een schaaltje.

maal met een keukenmachine de kippendijen tot een gladde massa voeg 20 gram water toe

en doe dit ook met het gehakt op de zelfde manier.

voeg daarna de beide mengsels samen en meng dit met het overgebleven water met de uien rasp het griesmeel en de rub tot een gladde emulsie.


leg 2 vellen alufolie op uw werkblad en spatel het mengsel daarop en rol dit op tot een worst.

verwarm de oven/ bbq voor op 200 graden.

En bak dit in de folie op een bakplaat gaar of in een bbq, daar gaar je dit op indirecte wijze.

tot het vleesmengsel een kern tempratuur van 78 graden heeft.

haal het vlees uit de oven/bbq. laat dit afkoelen.

eenmaal afgekoeld kan je er met een kaasschaaf plakken van snijden. verwarm dit in een koekenpan met wat olie tot het een mooi kleurtje heeft.

en serveer dit op een Turks broodje met wat ijsbergsla en knoflooksaus en evt wat sambal.


bon appeti 👌🏼








15 weergaven0 opmerkingen